Iedereen Briljant!

Tekenen & Kleuren

In de ontwikkeling van het tekenen en kleuren zijn er veel verschillende stadia. Het is hierbij belangrijk het kind te laten ontdekken en veel ervaring op te laten doen met verschillende materialen. Zowel het tekenen in zand, met vingerverf of met vingerverf badschuim (onder andere verkrijgbaar bij HEMA).

Daarnaast is het belangrijk dat er een opbouw plaatsvindt van grof naar fijn materiaal. Allereerst wordt er gekleurd met wasco en dikke stiften; pas daarna met potloden. Deze zijn in elke speelgoedwinkel te koop. Er zijn verschillende potloden en stiften te koop waarmee er van jongs af aan een goede pengreep kunt aanleren. De juiste greep is de driepuntsgreep. Dit is de greep waarbij de duim en wijsvinger op het potlood rusten en de ringvinger eronder ligt.

Driehoek(kleur)potloden die extra zacht zijn en deukjes hebben voor het platsen van de vingers (stabile easy color); Deze potloden zijn extra zacht waardoor het kind maar weinig druk hoeft te zetten. De deukjes in het potlood zorgen voor meer grip en een duidelijke positive van de vingers. Deze potloden zijn de koop bij de betere speelgoedwinkels en kantoorwinkels.

Driehoekstiften met een verende punt; deze punt schiet naar binnen als er te veel druk gezet wordt op de punt. Deze stiften zijn van Stabilo (Stabilo Trio Scribbi) en verkrijgbaar in de betere kantoorwinkels.

Vulpotloden met voorgevormde greep: Pelikan Griffix: dit vulpotlood (nummer 2 van serie van 4 potloden/pennen) heeft een voorgevormde greep waarbij het kind een smiley ziet als hij/zij het potlood goed vasthoudt. Deze is te koop in de betere boekhandels.

Algemene voorwaarden - Privacy verklaring