Iedereen Briljant!

Prikkel Verwerking

Het stimuleren van de prikkelverwerking is zeer kindspecifiek. Het is in ieder geval belangrijk alle zintuigen te betrekken in het leren. Bijvoorbeeld het oefenen met schrijven in zand of scheerschuim. Of het stimuleren van de tast door in bakken met macaroni of rijst kleine voorwerpen te zoeken en deze te benoemen. Het verbeteren van het evenwicht kan met behulp van verschillende spelletjes. Bijvoorbeeld trampolinespringen, klimmen en klauteren, lopen over stoeprandjes of randen van perkjes of zandbakken.

Het bevorderen van het spiergevoel en spierkracht kan geoefend worden door veel duw en trekspelletjes te spelen. Bijvoorbeeld stoeien, judo, boksen, duwen en trekken met een stok of bezemsteel. Alle activiteiten waarbij veel kracht nodig is kunnen hierbij helpen; alleen al het mee dragen van de boodschappen bijvoorbeeld. Daarnaast is het een goede oefening om in buiklig (hierbij steunend op de ellebogen) te liggen; bijvoorbeeld bij het TV kijken.

Het aanschaffen van materialen zoals een wiebelkussen of drukvestje kan het beste gedaan worden in overleg aangezien dit in sommige gevallen door de verzekeraar wordt vergoed.

Algemene voorwaarden - Privacy verklaring